Om
Cocuura
Cocuura?
[ˈKoˈkuːra]
Cura betyder ”omsorg” på latin, mens Co er noget, vi gør sammen. Co-operation, vi arbejder sammen og hjælper hinanden med at vise omsorg. Også når det virkelig er svært.
Courage to care
Vi vil alle gerne vise vores omsorg i livets mest skrøbelige situationer, men det kræver mod. Vi tror på, at vi sammen kan støtte hinanden til at finde modet. For det ér svært. Men netop dérfor er det vigtigt!
Cocuuras C
Vi oplever alle, at livets vej slår krøller – ingen går fri. Både vi og vores kære kan blive ramt af sygdom, ulykke og alvorlige kriser. Det krøllede C i vores logo illustrerer livets krøllede vej.
Du kan lukke øjnene, men problemet forsvinder ikke
- Hver tredje dansker rammes af kræft, men 2 ud af 3 danskere bliver pårørende til en cancerpatient. Læg dertil øvrige kritiske sygdomme, alvorlige livskriser, ulykker og dødsfald, som kan ramme alle familier.
- Kost, rygning, alkohol, motion, søvn og stress er de hyppigste årsager til livsstilssygdomme, som udgør 40% af sygdomsbyrden i Danmark.
- 51% af den danske befolkning er overvægtige eller fede. Vidste du, at overvægt er den 2. største risikofaktor for kræft? – Og overvægt øger desuden også risikoen for en lang række andre livsstils- & kritiske sygdomme.
Det er altså ikke et spørgsmål om hvis, men hvornår en af dine medarbejdere eller kollegaer rammes af kritisk sygdom eller udvikler livsstilssygdomme. Risikoen for at en medarbejder bliver nær pårørende, er endnu større.
Åbn dialogen – også når det er svært
Cocuura italesætter det, alle tænker, men ikke tør at sige højt. Vi har modet til at spørge, lysten til at lytte og empatien til at møde de reaktioner, der måtte komme.
Vi deler vores erfaringer og bringer spidskompetencer fra erhvervslivet, sportens- & den sundhedsfaglige verden i spil. Alt sammen for at hjælpe erhvervslivet, når livets vej slår krøller, og skabe sundere medarbejdere – og dermed sundere virksomheder.
Berøringsangst erstattes med løsninger tilpasset virksomhedens behov.
Det trygge og lukkede læringsunivers tilbyder både Help on Demand og forebyggende rådgivning. Alle virksomhedens interne relationer finder hjælp 24-7, hvor som helst – når som helst.
"Lad os sammen komme berøringsangsten til livs og åbne op for de menneskelig svære situationer – også når livet er mest skrøbeligt"
Vi vil
Vi vil komme berøringsangsten til livs og åbne op for de menneskelig svære situationer ved usund livsstil, kritisk sygdom og alvorlige livskriser på arbejdspladsen.
Cocuura er et helt nyt læringsunivers, som udvikler konkrete og håndgribelige værktøjer, der øger den fysiske, mentale og følelsesmæssige sundhed på arbejdspladsen. Det giver både en menneskelig og økonomisk gevinst.
Vi vil gå forrest og inspirere erhvervslivet til en åben og ærlig dialog, empati og kampgejst – også når livet er allermest skrøbeligt.
Vi tror på
Åbenhed og ærlighed hjælper alle parter, når menneskeligt svære situationer opstår.
Vi udviser empati for andre og deres situation – selv når vi ikke kan påvirke den eller tage smerten væk.
Tillid er en forudsætning når der skal åbnes op for de svære dialoger, særligt når livet er allermest skrøbeligt.
Hos Cocuura går vi til livet med kampgejst og godt humør. Når livet viser sig fra den mest udfordrende og uretfærdige side, søger og synliggør vi glæden i livet.
Det kræver mod at vise omsorg
Livsstilssygdomme, kritisk sygdom og alvorlige livskriser bliver aldrig hverdagskost, men det rammer alle arbejdspladser. Heldigvis overlever langt de fleste og vender tilbage til arbejdsmarkedet igen, hvilket er fantastisk.
Men hvad siger man lige til en værdsat medarbejder og kollega, når livet er allermest skrøbeligt? Det er svært – men netop dérfor er det vigtigt!
Vi kan lukke øjnene, men problemet forsvinder ikke.
Lad os i stedet komme berøringsangsten til livs og sammen åbne op for de menneskelig svære dialoger – også når livets vej slår krøller.
Mission
Cocuura giver indsigter og konkrete værktøjer til at øge den fysiske, mentale og følelsesmæssige sundhed på arbejdspladsen.
Vi italesætter det, som ingen tør at sige højt. Med kompetencer fra erhvervslivet, sportens- og den sundhedsfaglige verden erstatter vi berøringsangst med løsningsforslag til de menneskelige svære situationer ved usund livsstil samt før, under og efter kritisk sygdom og alvorlige livskriser.
Vision
Mød stifterne
Lena Boel
”Jeg vil berøringsangsten til livs”
I mere end 20 år har Lena Boel arbejdet med ledelse, strategi og forretningsudvikling. Som leder i store internationale virksomheder, og som selvstændig konsulent og i professionelt bestyrelsesarbejde har Lena Boel rådgivet virksomheder på tværs af brancher.
Lena Boel kørte som Brand Director karriereræset, da hun I 2014 fik diagnosen brystkræft triple negativ – en aggressiv cancertype. 7 måneders intens behandling lå forude.
Under sit sygdomsforløb gik virksomheden, Lena Boel arbejdede for, konkurs, og en kæmpe reetablering gik i gang. Erhvervskvinden stod både overfor sin hidtil største ledelsesmæssige udfordring – og samtidig midt i sin største personlige udfordring; kampen mod kræften.
Med Cocuura har Lena Boel et ønske om at hjælpe og inspirere erhvervslivet til at komme berøringsangsten på arbejdspladserne til livs og i stedet skabe en tryg kultur med stærke relationer, så vi generelt får en bedre arbejdsplads, og samtidig står stærkere, når livets vej slår krøller.
Mads Hansen
”Jeg vil klæde virksomhederne bedre på”
Professionel håndbolddommer, Mads Hansen, har i over 20 år dømt international håndbold på topplan og har bl.a. deltaget fire gange i De Olympiske Lege, og dømt både EM- og VM-finaler.
Efter et langt udredningsforløb fik han i 2012 konstateret en aggressiv form for lymfekræft. Et langstrakt sygdomsforløb, hvor topdommeren var sat helt ud af spil og blot kunne se til fra sidelinjen, ventede forude.
Sygdommen havde så hårdt fat, at Mads Hansen og hans familie havde opgivet håbet og var overbeviste om, at han skulle dø. Heldigvis kom Mads Hansen efter en lang, sej kamp godt ud på den anden side og er i dag erklæret rask.
Mads Hansen har været med til at grundlægge Cocuura, fordi han har et kæmpe ønske om at klæde danske virksomheder bedre på til at håndtere de store udfordringer, der uvilkårligt følger med, når en værdsat medarbejder rammes af kritisk sygdom, ulykke eller alvorlige livskriser. Men allerhelst ser topdommeren, at virksomheder bliver bedre til at forebygge og træne i fredstid.