Talkshow, episode 29 - Tabu edition
Cocuura & Livets krøllede vej
Med Nick Horup som vært inviterer vi den sidste fredag i måneden to gæster fra erhvervslivet, sportens- eller den sundhedsfaglige verden i studiet.
Vi taler om alt det, der er svært og bringer hverdagens berøringsangst i fokus. I denne særlige episode sætter vi fokus på to tabuiserede emner; ufrivillig barnløshed og overgangsalder. To ting, mange kæmper med, og som desværre stadig er svært at tale om.
Men problemerne forsvinder ikke. Op mod 20% af befolkningen oplever infertilitet, og i Danmark kommer ca. hvert 9. barn til verden som resultat af fertilitetsbehandling.
Overgangsalder kan give mange flere gener end blot hedeture. 54% af kvinder med hormonelle gener har på et tidspunkt meldt sig syge, og 50% % af dem fortalte ikke den rigtige årsag til sygefraværet.
Stine Lykke, administrativ medarbejder i Vejle kommune og podcastvært, har de sidste tre år været i fertilitetsbehandling.
Stine har valgt at være åben om sin situation og formidler sine tanker, oplevelser og budskaber gennem podcasten “Mens vi venter” og på sin Instagram profil, hvor over 28.000 følgere vidner om, at der er behov for Stines åbenhed.
Journalist, radiovært og foredragsholder, Annamette Fuhrmann, var 44 år, da hun fik den første hedetur. Men det var kun begyndelsen på en tsunami af gener, der ramte hende sammen med overgangsalderen.
Fuhrmann har også valgt at bruge sin stemme og oplyse, videndele og aftabuisere den uundgåelige overgangsalder. Det gør han bl.a gennem podcasts, sit foredrag “Hedetouren” og på sin Instagram profil, hvor mere end 27.000 følgere higer efter gode råd.
Fra hverdagsproblemer til store livskriser
- Karen har flere medarbejdere i fertilitetsbehandling. Nogle ønsker ikke, at kollegaerne skal vide noget, men deres hormonelle påvirkninger påvirker teamet. Kan Karen opfordre til at informere kollegaerne?
- Gitte har haft store gener ifm. overgangsalder, blev sygemeldt og til sidst opsagt. Hvordan øger vi viden om overgangsalder og skaber et fællessprog, der kan hjælpe både leder og medarbejderen?
Skal vi drøfte din situation?
Send dit eksempel
Beskriv situationen og fortæl os, hvad der var svært. Send din mail til help@cocuura.com
Det kræver mod at vise omsorg
Har I også indset, at en god frokostordning ikke længere er nok til at tiltrække og fastholde medarbejdere? De nye generationer vil involveres, deres job skal give mening, og de vil være en del af et stærkt fællesskab.
En stærk kultur med gode relationer er et godt konkurrenceparameter, men skabes ikke over natten. Men formår I at skabe et trygt arbejdsmiljø, hvor medarbejderne har tillid til deres leder og kollegaer – og hvor de tør at tale om alt det, der kan være svært, kan I se det på trivslen, sundheden, fællesskabet – og bundlinjen.
Vi vil alle opleve, at livets vej slår krøller. Angst, stress, depression, ulykker, dødsfald, misbrug og alvorlig sygdom kan ramme jeres medarbejdere eller deres kære. Der er ingen, der går fri.
Berøringsangsten sniger sig ind, når uvante og ukomfortable situationer opstår. Måden I håndterer de svære situationer på, betyder noget for medarbejdernes trivsel og sundhed – men det betyder også meget for jer som virksomhed, for jeres ry.
Cocuura hjælper jer med at skabe en åben og ærlig kultur med stærke relationer – til fordel for både trivslen, sundheden og bundlinjen.