Talkshow, episode 22

Cocuura & Livets krøllede vej

Med Nick Horup som vært inviterer vi den sidste fredag i måneden to gæster fra erhvervslivet, sportens- eller den sundhedsfaglige verden i studiet.

Vi taler om alt det, der er svært og bringer hverdagens berøringsangst i fokus. Hver dag opstår der nemlig situationer, hvor berørings-angsten sniger sig ind på arbejdspladserne.

I denne episode taler vi om kollegaer, der ikke bidrager, kræft, alkoholmisbrug og mangel på socialt fællesskab.

Stifter af Combi Service, iværksætter og tidligere “løvinde”, Birgit Aaby, har som udgangspunkt ikke problemer med at gå ind i svære dialoger, men alligevel har erhvervslederen oplevet at berøringsangsten sneg sig ind.

Hør, hvorfor Aaby har indført en klokke, man ringer med, når man laver fejl hos Combi Service, og hvordan denne klokke netop kan være med til at styrke relationerne og skabe en åben kultur på arbejdspladsen.

Lars Krogh Jeppesen, håndbold ekspert, iværksætter og tidligere professionel håndboldspiller, oplevede faktisk berøringsangst lige da han trådte ind i talkshow studiet. Vild Med Dans optagelserne var nemlig i gang på samme lokation. Danseprogrammet hvor Krogh Jeppesen til sin egen store skuffelse røg ud som den første.

Hør også den tidligere håndboldspiller fortælle, hvordan hans meget direkte approach fra sportens verden ikke altid giver det bedste resultat når svære situationer skal håndteres.

LKV22_A4

Fra hverdagsproblemer til store livskriser

I denne episode drøfter vi følgende situationer:
 
  • Tinas kollega bidrager ikke til arbejdsbyrden, men har god tid til at shoppe på nettet. Kan Tina sige noget?
  • Jeanette er kørende sælger og savner det sociale fællesskab på arbejdet. Hvordan kan hun få gang i de sociale arrangementer?
  • Sofies kollega er ramt af kræft og hun vil gerne vise sin omsorg. Men Sofie kender ikke den cancerramte kollega ret godt, så kan hun række ud?
  • Tobias’ kollega har været på afvænning for alkoholmisbrug, men er flere gange faldet i. Hvor lang line kan han få fra arbejdspladsen?

Skal vi drøfte din situation?

 
Har du oplevet berøringsangst på arbejdspladsen? Måske var du usikker på, hvordan du skulle håndtere en given situation? Måske har du følt, at dine kollegaer gik udenom dig, fordi de ikke vidste, hvad de skulle sige?
 
Send os gerne eksempler på store og små udfordringer fra din hverdag, så forsøger vi at få dit eksempel med i et kommende program. Du og din virksomhed vil selvfølgelig være anonyme i talkshowet. 

Send dit eksempel

Beskriv situationen og fortæl os, hvad der var svært. Send din mail til help@cocuura.com

Det kræver mod at vise omsorg

Har I også indset, at en god frokostordning ikke længere er nok til at tiltrække og fastholde medarbejdere? De nye generationer vil involveres, deres job skal give mening, og de vil være en del af et stærkt fællesskab.

En stærk kultur med gode relationer er et godt konkurrenceparameter, men skabes ikke over natten. Men formår I at skabe et trygt arbejdsmiljø, hvor medarbejderne har tillid til deres leder og kollegaer – og hvor de tør at tale om alt det, der kan være svært, kan I se det på trivslen, sundheden, fællesskabet – og bundlinjen.

 

Vi vil alle opleve, at livets vej slår krøller. Angst, stress, depression, ulykker, dødsfald, misbrug og alvorlig sygdom kan ramme jeres medarbejdere eller deres kære. Der er ingen, der går fri.

Berøringsangsten sniger sig ind, når uvante og ukomfortable situationer opstår. Måden I håndterer de svære situationer på, betyder noget for medarbejdernes trivsel og sundhed – men det betyder også meget for jer som virksomhed, for jeres ry.

Cocuura hjælper jer med at skabe en åben og ærlig kultur med stærke relationer – til fordel for både trivslen, sundheden og bundlinjen. 

Få en halv times introduktion

Hør, hvordan Cocuura kan styrke relationerne, samt øge trivslen og sundheden på din arbejdsplads.

Cocuura & Livets krøllede vej

Krøllet

Hvornår har du sidst oplevet berøringsangst på arbejdspladsen?
I vores talkshow Cocuura & Livets krøllede vej drøfter vores gæster eksempler på hverdagens berøringsangst.

Har du en situation, som vores gæster skal drøfte, modtager vi den meget gerne.

  • Beskriv situationen, hvor du oplevede berøringsangst.
  • Hvad var svært?
  • Hvad ønsker du, at vi skal drøfte?
  • Nævn gerne, hvis du ønsker, at dit og virksomhedens navn er anonymt.

Vi gør dit eksempel anonymt og behandler din information med fortrolighed. Dit og virksomhedens navn nævnes ikke, hvis du ikke ønsker det.

Vi kontakter dig muligvis med uddybende spørgsmål, så vi får rammesat casen helt rigtigt.

Log In

Når du logger ind, kommer du ind til Mit Cocuura, hvor du får overblik over hele vidensuniverset. Indholdet er delt op efter medlemstyperne; leder, kollega og sygdomsramt for at give dig et bedre overblik. Du kan vælge videoer ud fra den profil, der passer bedst til dig eller gå på opdagelse i hele universet.

Kom med til launch event

Kom med til launch event i Vejle fredag den 31. maj 2024, hvor vi introducerer vores nye ekspert, ungdomsforsker Søren Østergaard.

Bliv klogere på de unge generationer og det gode samarbejde på arbejdspladsen. Se de nye videoer på det store lærred, og stil spørgsmål til den dygtige ungdomsforsker.
Det er gratis at deltage

Har du kollegaer, der også har lyst til at deltage, kan du nemt tilmelde flere. Ved udeblivelse uden afbud opkræves et no-show fee på 300kr.