Talkshow, episode 15

Cocuura & Livets krøllede vej

Med Nick Horup som vært inviterer vi den sidste fredag i måneden to gæster fra erhvervslivet, sportens- eller den sundhedsfaglige verden i studiet.

Vi taler om alt det, der er svært og bringer hverdagens berøringsangst i fokus. Hver dag opstår der nemlig situationer, hvor berøringsangsten sniger sig ind på arbejdspladserne.

I denne episode taler vi om autisme, kræft, dødsårsdage og humor om etnicitet.

Den tidligere generaldirektør i DR, Kenneth Plummer, som i dag arbejder som bestyrelsesformand, samt adjungeret professor på CBS, kan med sin lange ledelseserfaring genkende flere af de indsendte cases og deler ud af sine gode råd.

Hør også, hvordan den erfarne erhvervsmand i mange år har holdt en stærk, personlig historie om en livstruende sygdom hemmelig for ikke at skabe tvivl om hans professionelle virke.

Kristian Bak Eriksen, kørestolsrugby landsholdspiller, oplever ofte berøringsangst, når folk møder ham i kørestolen. Paraatleten er født med en rygmarvsskade og kender derfor ikke til andet end en hverdag i kørestol.

Kristian deler gode råd om, hvordan nysgerrighed og viden kan åbne op for de svære emner, men har samtidig en meget klar holdning til, at omsorg ikke må kamme over i umyndiggørelse. 

Eps.15_A4

Fra hverdagsproblemer til store livskriser

I denne episode drøfter vi følgende situationer:
 
  • Jespers søn, som har autisme, er ofte med på arbejde, hvor Jesper oplever berøringsangst fra kollegaerne. Skal han selv sige noget?
  • Tinas nøglemedarbejder har en søn, der er alvorligt ramt af kræft. Kan Tina tillade sig at tage opgaver fra sin medarbejder, som gerne vil arbejde?
  • Simon mistede for fire år siden sin bror i en ulykke. Skal han fortælle sine nye kollegaer om ulykken og årsdagen, som er svær for ham?
  • Skal Silje, på vegne af sine kollegaer med anden etninsk oprindelse, sige fra når der fx. kommer grønlænder jokes på kontoret? 

Skal vi drøfte din situation?

 
Har du oplevet berøringsangst på arbejdspladsen? Måske var du usikker på, hvordan du skulle håndtere en given situation? Måske har du følt, at dine kollegaer gik udenom dig, fordi de ikke vidste, hvad de skulle sige?
 
Send os gerne eksempler på store og små udfordringer fra din hverdag, så forsøger vi at få dit eksempel med i et kommende program. Du og din virksomhed vil selvfølgelig være anonyme i talkshowet. 

Send dit eksempel

Beskriv situationen og fortæl os, hvad der var svært. Send din mail til help@cocuura.com

Det kræver mod at vise omsorg

Vi kommer alle til at opleve, at livets vej på et eller andet tidspunkt slår krøller. Angst, depression, stress, alvorlig sygdom, misbrug, ulykker og dødsfald kan ramme alle medarbejdere og deres familier. Det bliver aldrig hverdagskost, men det rammer alle arbejdspladser.

Ofte opstår der ukomfortable situationer og berøringsangsten rammer mange, når livet udfordrer. For hvad siger man lige til en værdsat medarbejder og kollega, når livet er allermest skrøbeligt? Det er svært – men netop dérfor er det vigtigt!

Vi kan lukke øjnene, men problemet forsvinder ikke. Lad os i stedet komme berøringsangsten til livs og sammen åbne op for de menneskelig svære dialoger – også når livets vej slår krøller. 

Cocuura hjælper virksomheder med at skabe en åben og ærlig kultur med stærke relationer – til fordel for både trivslen, sundheden og bundlinjen. 

Har du lyst til at få mere inspiration?

Prøv Cocuura gratis i 5 dage inden I beslutter jer

Cocuura & Livets krøllede vej

Krøllet

Hvornår har du sidst oplevet berøringsangst på arbejdspladsen?
I vores talkshow Cocuura & Livets krøllede vej drøfter vores gæster eksempler på hverdagens berøringsangst.

Har du en situation, som vores gæster skal drøfte, modtager vi den meget gerne.

  • Beskriv situationen, hvor du oplevede berøringsangst.
  • Hvad var svært?
  • Hvad ønsker du, at vi skal drøfte?
  • Nævn gerne, hvis du ønsker, at dit og virksomhedens navn er anonymt.

Vi gør dit eksempel anonymt og behandler din information med fortrolighed. Dit og virksomhedens navn nævnes ikke, hvis du ikke ønsker det.

Vi kontakter dig muligvis med uddybende spørgsmål, så vi får rammesat casen helt rigtigt.

Log In

Når du logger ind, kommer du ind til Mit Cocuura, hvor du får overblik over hele vidensuniverset. Indholdet er delt op efter medlemstyperne; leder, kollega og sygdomsramt for at give dig et bedre overblik. Du kan vælge videoer ud fra den profil, der passer bedst til dig eller gå på opdagelse i hele universet.

Book en demo

Er du nysgerrig på, hvordan Cocuura kan styrke relationerne samt øge trivslen og sundheden på jeres arbejdsplads?

Vil du se, hvordan det digitale læringsunivers er bygget op?

Eller har I specifikke behov i netop jeres virksomhed, som vi skal drøfte?

MadsHansen-Cocuura
Book en halv times mødes med Mads, som giver dig en introduktion og drøfter jeres ønsker og behov.

Har I en specifik krise og har akut brug for hjælp, må du endelig kontakte os direkte på telefon 70 20 52 50 eller mail help@cocuura.com