Talkshow, episode 30
Cocuura & Livets krøllede vej
Med Nick Horup som vært inviterer vi den sidste fredag i måneden to gæster fra erhvervslivet, sportens- eller den sundhedsfaglige verden i studiet.
Vi taler om alt det, der er svært og bringer hverdagens berøringsangst i fokus. I denne episode taler vi om trivsel under pres og chefens manglende tilstedeværelse, problemer med kommunikationsveje, berøring af gravide maver, og introverte medarbejdere.
Vi ved nemlig, at når effektivisering gennemføres uden at tilføje flere hænder, betyder det ofte, at de eksisterende medarbejdere skal påtage sig flere opgaver eller arbejde hurtigere for at opnå de ønskede resultater. Dette kan føre til øget stress og belastning hos medarbejderne. Endnu værre er det, når der følger nedskæringer med. Så, hvordan siger man lige til chefen, at effektivisering ikke er en mulighed under de eksisterende forhold?
Eller hvordan siger du som gravid fra overfor de mange begejstrede kunder, samarbejdspartnere og kollegaer, der gerne lige vil røre ved den gravide mave?
Jan Schouby er chefredaktør for Aarhus Stiftstidende og en fremtrædende dansk journalist. Han er kendt for sit engagement i lokaljournalistik og har arbejdet for at tilpasse avisen til den digitale tidsalder.
Jan er kendt for sine stærke holdninger, og han har også markeret sig som en tydelig stemme i mediedebatten i Danmark, hvor han blandt andet er fast paneldeltager i Presselogen på Tv2.
Rikke Nielsen er stifter af Lykkeliga, en dansk håndboldliga for børn og unge – uanset udfordringer og handicap. Hun er tidligere professionel håndboldspiller og har blandt andet vundet EM-sølv og deltaget ved OL med det danske håndboldlandshold. Efter sin aktive karriere skabte hun Lykkeliga for at give børn med særlige behov mulighed for at opleve fællesskab, glæde og sport.
Rikke Nielsen er kendt for sit store sociale engagement og har med Lykkeliga været en inspirerende frontfigur for inklusion gennem sport.
Fra hverdagsproblemer til store livskriser
- Jesper er medarbejder i en produktionsvirksomhed, som er ramt af nedskæringer, hvilket lægger pres på medarbejderne.
- Simon refererer til en mellemleder, der desværre mangler lederegenskaber, og Simon oplever ineffektivitet.
- Julie er gravid og oplever, at kunder og kollegaer uopfordret vil røre ved hendes mave.
- Mette har en kollega, der ofte er i dårligt humør, hvilket påvirker stemingen på arbejdspladsen.
Send dit eksempel
Beskriv situationen og fortæl os, hvad der var svært. Send din mail til help@cocuura.com
Det kræver mod at vise omsorg
Har I også indset, at en god frokostordning ikke længere er nok til at tiltrække og fastholde medarbejdere? De nye generationer vil involveres, deres job skal give mening, og de vil være en del af et stærkt fællesskab.
En stærk kultur med gode relationer er et godt konkurrenceparameter, men skabes ikke over natten. Men formår I at skabe et trygt arbejdsmiljø, hvor medarbejderne har tillid til deres leder og kollegaer – og hvor de tør at tale om alt det, der kan være svært, kan I se det på trivslen, sundheden, fællesskabet – og bundlinjen.
Vi vil alle opleve, at livets vej slår krøller. Angst, stress, depression, ulykker, dødsfald, misbrug og alvorlig sygdom kan ramme jeres medarbejdere eller deres kære. Der er ingen, der går fri.
Berøringsangsten sniger sig ind, når uvante og ukomfortable situationer opstår. Måden I håndterer de svære situationer på, betyder noget for medarbejdernes trivsel og sundhed – men det betyder også meget for jer som virksomhed, for jeres ry.
Cocuura hjælper jer med at skabe en åben og ærlig kultur med stærke relationer – til fordel for både trivslen, sundheden og bundlinjen.