Talkshow, episode 26
Cocuura & Livets krøllede vej
Med Nick Horup som vært inviterer vi den sidste fredag i måneden to gæster fra erhvervslivet, sportens- eller den sundhedsfaglige verden i studiet.
Vi taler om alt det, der er svært og bringer hverdagens berøringsangst i fokus. Hver dag opstår der nemlig situationer, hvor berørings-angsten sniger sig ind på arbejdspladserne.
I denne episode taler vi om nepotisme, ADHD, de unge generationer og overgangsalder.
Niels Duedahl, CEO i Norlys amba da vi optog talkshowet, men nu CEO hos Danish Crown, tror på, at virksomheder og ledere skal kunne forstå og understøtte medarbejderne i de livscyklusser, de er i. Samtidig bliver direktøren i dialogen om dagens fire cases opmærksom på, at vi som leder skal absorbere mere og mere – samtidig med at vi skal drive en forretning.
Hør bl.a. Duedahls tanker om, hvordan vi skaber virksomhedens helte, at overgangsalderen er på vej ind i en personalehåndbog, og hvorfor de i Norlys har begrebet; “Er Niels’ butik åben eller lukket?”
Coach og tidligere professionel håndboldspiller, Jesper Nøddesbo, er qua sit nuværende virke ofte “i dialog med sig selv” om sin egen berøringsangst og sårbarhed.
Den tidligere håndboldspiller reflekterer i denne episode over den kultur, han i mange år har været en del af i elitesporten. Hør bl.a., at der ikke var åbenhed om, hvilke spillere der gik til psykolog, og hvordan Mikkel Hansen måtte bære de ældre spilleres tasker, da han startede i FC Barcelona.
Fra hverdagsproblemer til store livskriser
- Julies chef har ansat sin søn som elev, hvilket giver forskelsbehandling. Skal hun gøre noget?
- Kamilla har fået konstateret ADHD. Hvor meget skal hun fortælle kollegaerne?
- Peters unge medarbejdere gider ikke ”rugbrødsarbejdet.” Hvad skal han gøre?
- Kims medarbejder er i overgangsalderen. Hvordan kan han tale med hende om det?
Skal vi drøfte din situation?
Send dit eksempel
Beskriv situationen og fortæl os, hvad der var svært. Send din mail til help@cocuura.com
Det kræver mod at vise omsorg
Har I også indset, at en god frokostordning ikke længere er nok til at tiltrække og fastholde medarbejdere? De nye generationer vil involveres, deres job skal give mening, og de vil være en del af et stærkt fællesskab.
En stærk kultur med gode relationer er et godt konkurrenceparameter, men skabes ikke over natten. Men formår I at skabe et trygt arbejdsmiljø, hvor medarbejderne har tillid til deres leder og kollegaer – og hvor de tør at tale om alt det, der kan være svært, kan I se det på trivslen, sundheden, fællesskabet – og bundlinjen.
Vi vil alle opleve, at livets vej slår krøller. Angst, stress, depression, ulykker, dødsfald, misbrug og alvorlig sygdom kan ramme jeres medarbejdere eller deres kære. Der er ingen, der går fri.
Berøringsangsten sniger sig ind, når uvante og ukomfortable situationer opstår. Måden I håndterer de svære situationer på, betyder noget for medarbejdernes trivsel og sundhed – men det betyder også meget for jer som virksomhed, for jeres ry.
Cocuura hjælper jer med at skabe en åben og ærlig kultur med stærke relationer – til fordel for både trivslen, sundheden og bundlinjen.