Talkshow, episode 23 - Knæk Cancer edition

Cocuura & Livets krøllede vej

Med Nick Horup som vært inviterer vi den sidste fredag i måneden to gæster fra erhvervslivet, sportens- eller den sundhedsfaglige verden i studiet.

Vi taler om alt det, der er svært og bringer hverdagens berøringsangst i fokus. Hver dag opstår der nemlig situationer, hvor berøringsangsten sniger sig ind på arbejdspladserne.

Dette er en helt særlig Knæk Cancer edition, hvor vi sætter fokus på svære situationer omkring kræft, som desværre rammer mange familier. Episoden er en liveoptagelse med publikum på fra det store Knæk Cancer med Team Courage to care event i Vejle lørdag den 28. oktober. Så vi håber på din forståelse for at settingen, lyd og lys er lidt anderledes denne gang.

Daniel Svensson har selv haft kræft tre gange og hans søster har ligeledes været ramt af samme sygdom, så den tidligere professionelle håndboldspiller har både mærket sygdommen på egen krop og afmagten som pårørende. Hør, hvornår Daniel mener, man bør lyve og fortælle en historie om et harpun-sår.

Journalist og forfatter, Claus Elgaard, mistede sin mor til kræft og har som pårørende stået i svære situationer, som han deler i denne episode. Elgaard hejser også flaget for, at vi selv har et ansvar, når vi står i svære situationer.

Vores sidste gæst i denne episode er professor i klinisk onkologi, Mikael Rørth, som i over 50 år har forsket i kræftbehandlingen og følgerne heraf. Den tidligere overlæge har ofte givet svære beskeder til kræftpatienter og deres pårørende og anbefaler altid ærlighed, åbenhed og kærlighed.

COCUURA_LKV_24_A4

Kræft skaber på mange måder svære situationer

I denne episode drøfter vi følgende situationer:
 
  • Silje mistede for 6 måneder siden sin mor og er lige startet i nyt job. Hun er stadig præget af morens dødsfald, men vil gerne gøre et godt indtryk på arbejdet.
  • Jørgen synes, at hans kræftramte kollega bruger for meget tid på arbejdet. Skal han blande sig?
  • Jespers medarbejder er ustabil pga. konens cancerforløb. Hvad kan han som leder gøre?
  • Mille har efter en operation et ar på halsen, som ingen tør at spørge ind til. Skal hun selv fortælle om sin cancerhistorik?

 

Skal vi drøfte din situation?

 
Har du oplevet berøringsangst på arbejdspladsen? Måske var du usikker på, hvordan du skulle håndtere en given situation? Måske har du følt, at dine kollegaer gik udenom dig, fordi de ikke vidste, hvad de skulle sige?
 
Send os gerne eksempler på store og små udfordringer fra din hverdag, så forsøger vi at få dit eksempel med i et kommende program. Du og din virksomhed vil selvfølgelig være anonyme i talkshowet. 

Send dit eksempel

Beskriv situationen og fortæl os, hvad der var svært. Send din mail til help@cocuura.com

Det kræver mod at vise omsorg

Har I også indset, at en god frokostordning ikke længere er nok til at tiltrække og fastholde medarbejdere? De nye generationer vil involveres, deres job skal give mening, og de vil være en del af et stærkt fællesskab.

En stærk kultur med gode relationer er et godt konkurrenceparameter, men skabes ikke over natten. Men formår I at skabe et trygt arbejdsmiljø, hvor medarbejderne har tillid til deres leder og kollegaer – og hvor de tør at tale om alt det, der kan være svært, kan I se det på trivslen, sundheden, fællesskabet – og bundlinjen.

 

Vi vil alle opleve, at livets vej slår krøller. Angst, stress, depression, ulykker, dødsfald, misbrug og alvorlig sygdom kan ramme jeres medarbejdere eller deres kære. Der er ingen, der går fri.

Berøringsangsten sniger sig ind, når uvante og ukomfortable situationer opstår. Måden I håndterer de svære situationer på, betyder noget for medarbejdernes trivsel og sundhed – men det betyder også meget for jer som virksomhed, for jeres ry.

Cocuura hjælper jer med at skabe en åben og ærlig kultur med stærke relationer – til fordel for både trivslen, sundheden og bundlinjen. 

Få en halv times introduktion

Hør, hvordan Cocuura kan styrke relationerne, samt øge trivslen og sundheden på din arbejdsplads.

Cocuura & Livets krøllede vej

Krøllet

Hvornår har du sidst oplevet berøringsangst på arbejdspladsen?
I vores talkshow Cocuura & Livets krøllede vej drøfter vores gæster eksempler på hverdagens berøringsangst.

Har du en situation, som vores gæster skal drøfte, modtager vi den meget gerne.

  • Beskriv situationen, hvor du oplevede berøringsangst.
  • Hvad var svært?
  • Hvad ønsker du, at vi skal drøfte?
  • Nævn gerne, hvis du ønsker, at dit og virksomhedens navn er anonymt.

Vi gør dit eksempel anonymt og behandler din information med fortrolighed. Dit og virksomhedens navn nævnes ikke, hvis du ikke ønsker det.

Vi kontakter dig muligvis med uddybende spørgsmål, så vi får rammesat casen helt rigtigt.

Log In

Når du logger ind, kommer du ind til Mit Cocuura, hvor du får overblik over hele vidensuniverset. Indholdet er delt op efter medlemstyperne; leder, kollega og sygdomsramt for at give dig et bedre overblik. Du kan vælge videoer ud fra den profil, der passer bedst til dig eller gå på opdagelse i hele universet.

Kom med til launch event

Kom med til launch event i Vejle fredag den 31. maj 2024, hvor vi introducerer vores nye ekspert, ungdomsforsker Søren Østergaard.

Bliv klogere på de unge generationer og det gode samarbejde på arbejdspladsen. Se de nye videoer på det store lærred, og stil spørgsmål til den dygtige ungdomsforsker.
Det er gratis at deltage

Har du kollegaer, der også har lyst til at deltage, kan du nemt tilmelde flere. Ved udeblivelse uden afbud opkræves et no-show fee på 300kr.