Talkshow, episode 23 - Knæk Cancer edition
Cocuura & Livets krøllede vej
Med Nick Horup som vært inviterer vi den sidste fredag i måneden to gæster fra erhvervslivet, sportens- eller den sundhedsfaglige verden i studiet.
Vi taler om alt det, der er svært og bringer hverdagens berøringsangst i fokus. Hver dag opstår der nemlig situationer, hvor berøringsangsten sniger sig ind på arbejdspladserne.
Dette er en helt særlig Knæk Cancer edition, hvor vi sætter fokus på svære situationer omkring kræft, som desværre rammer mange familier. Episoden er en liveoptagelse med publikum på fra det store Knæk Cancer med Team Courage to care event i Vejle lørdag den 28. oktober. Så vi håber på din forståelse for at settingen, lyd og lys er lidt anderledes denne gang.
Daniel Svensson har selv haft kræft tre gange og hans søster har ligeledes været ramt af samme sygdom, så den tidligere professionelle håndboldspiller har både mærket sygdommen på egen krop og afmagten som pårørende. Hør, hvornår Daniel mener, man bør lyve og fortælle en historie om et harpun-sår.
Journalist og forfatter, Claus Elgaard, mistede sin mor til kræft og har som pårørende stået i svære situationer, som han deler i denne episode. Elgaard hejser også flaget for, at vi selv har et ansvar, når vi står i svære situationer.
Vores sidste gæst i denne episode er professor i klinisk onkologi, Mikael Rørth, som i over 50 år har forsket i kræftbehandlingen og følgerne heraf. Den tidligere overlæge har ofte givet svære beskeder til kræftpatienter og deres pårørende og anbefaler altid ærlighed, åbenhed og kærlighed.
Kræft skaber på mange måder svære situationer
- Silje mistede for 6 måneder siden sin mor og er lige startet i nyt job. Hun er stadig præget af morens dødsfald, men vil gerne gøre et godt indtryk på arbejdet.
- Jørgen synes, at hans kræftramte kollega bruger for meget tid på arbejdet. Skal han blande sig?
- Jespers medarbejder er ustabil pga. konens cancerforløb. Hvad kan han som leder gøre?
- Mille har efter en operation et ar på halsen, som ingen tør at spørge ind til. Skal hun selv fortælle om sin cancerhistorik?
Skal vi drøfte din situation?
Send dit eksempel
Beskriv situationen og fortæl os, hvad der var svært. Send din mail til help@cocuura.com
Det kræver mod at vise omsorg
Har I også indset, at en god frokostordning ikke længere er nok til at tiltrække og fastholde medarbejdere? De nye generationer vil involveres, deres job skal give mening, og de vil være en del af et stærkt fællesskab.
En stærk kultur med gode relationer er et godt konkurrenceparameter, men skabes ikke over natten. Men formår I at skabe et trygt arbejdsmiljø, hvor medarbejderne har tillid til deres leder og kollegaer – og hvor de tør at tale om alt det, der kan være svært, kan I se det på trivslen, sundheden, fællesskabet – og bundlinjen.
Vi vil alle opleve, at livets vej slår krøller. Angst, stress, depression, ulykker, dødsfald, misbrug og alvorlig sygdom kan ramme jeres medarbejdere eller deres kære. Der er ingen, der går fri.
Berøringsangsten sniger sig ind, når uvante og ukomfortable situationer opstår. Måden I håndterer de svære situationer på, betyder noget for medarbejdernes trivsel og sundhed – men det betyder også meget for jer som virksomhed, for jeres ry.
Cocuura hjælper jer med at skabe en åben og ærlig kultur med stærke relationer – til fordel for både trivslen, sundheden og bundlinjen.